Gästblogga

Hej jag heter Karro och är en praktikant på Kristallgrottan!

Jag utbildar mig just nu till att bli Make up artist och hårstylist. Tänkte gästblogga och ge er lite enkla tips som kan göra några make/hårproblem enkla att lösa.

 

Tips 1; Många har problemet med att få den där perfekta vingen på eylinern. Hur man enkelt kan fixa den är att ta en exempelvis pensel ( allt funkar iprincip bara det är rakt) ock lägger ena enden mot näsvingen och den andra mot den yttre ögonvrån , så som linje C på bilden. Då kan du enkelt se/måla den perfekta vingen. Det är också den vinkeln på vingen som ger ögat mest "upplyftande" och förstorande intryck!

Tips 2; Om du vaknar på morgonen och ditt hår är fett och du har varken tid att tvätta håret eller lust att dra upp håret i en stram tofs ( som är mitt hårs räddare i princip varje dag) så kan du antingen använda ett torrschampoo, som "suger upp" fettet i håret. Om du inte äger ett torrshampoo så kan du enklelt slänga lite Puder i håret! Alltså helt vanligt transparant smink/kroppspuder. Det fungerar på samma sätt som torrschampoot och suger upp fettet i håret och ger en matt resultat. Så släng in pudret rufsa runt i hårbottnet främst och borsta sedan ut håret. Då kommer ditt hår vara "torrt" och fint.

Jag brukar använda apotekets vanliga kroppspuder som bara kostar (om jag minns rätt) ca 25 kr. Den brukar räcka i ca 4-5 månader och jag använder den både till smink och hår! Annars brukar alla sminkmärken ha "likadana" puder som är bättre men mycket dyrare! Make up stores och Färgs Transparanta puder är super! Jag kan också rekomendera att använda löspuder då det inte blir lika "kakigt" resultat.

Apotekets kroppspuder/ Transparat puder


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback